Bæredygtighed er mere end et buzzword

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Containerbolig

Bæredygtighed er mere end et buzzword

I Byggeri og Anlæg på Teknologisk Institut er bæredygtighed en vigtig del af strategien. For bæredygtighed er kommet for at blive og er langt mere end et buzzword, når det gælder byggebranchens nutid og fremtid – både i forhold til nybyggeri og renovering.

Der står bæredygtighed på mange aktiviteter og projekter i Byggeri og Anlæg – og det vil der blive ved med, hvis man spørger Byggeri og Anlægs direktør, Mette Glavind.

”Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde hos os. Vi har netop åbnet et nyt center i Aarhus, Bæredygtigt Byggeri, fordi vi tror på at det er vejen frem at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af byggeri” forklarer Mette Glavind.

Det nye center skal, udover at hjælpe branchen med at løse specifikke opgaver inden for bæredygtighed, også fungere som koordinerende led mellem divisionens andre centre, som i forvejen arbejder med bæredygtighed på materialeniveau.

Containerbolig som eksportsucces til Kina
Et af de projekter, som Teknologisk Institut har startet op, har netop været meget omtalt i medierne. Det er det såkaldte worldFLEXhome, som er en containerbolig, der bygges op som et fleksibelt, modulært byggesystem. Man kan sammenligne boligen med legoklodser, hvor der er fleksibilitet i byggesituationen og brugssituationen.  Boligerne dækker eget varme- og elforbrug med indbyggede solceller og er oven i købet sikret mod skimmelsvamp fra efterhånden uundgåelige oversvømmelser.

Containerboligen - Snoren klippes af Nicolai Vammen

Anders Thomsen fra Teknologisk Institut, startede boligprojektet op for to år siden og torsdag den 23. august blev den første prototype på worldFLEXhome præsenteret i Frederiksværk, hvor bl.a. Europaminister Nicolai Vammen deltog og indviede huset.

”Prototypen skal testes i Danmark, men også i Kina, som satser på netop bæredygtige boligformer” forklarer Anders Thomsen.

Netværk og konferencer
Det bæredygtige og succesrige containerprojekt er blot et af mange, som udspringer af et samarbejde mellem virksomheder og Teknologisk Institut. Byggeri og Anlæg huser også innovationsnetværket InnoBYG, hvor direktør Mette Glavind bl.a. sidder i styregruppen for netværket, som netop beskæftiger sig med bæredygtigt byggeri og koblingen mellem videninstitutioner og erhvervslivet.

”Et af vores helt store fokusområder i InnoBYG er netop af få sat gang i bæredygtige udviklingsprojekter, som er til gavn for den danske byggebranche. Containerboligprojektet er et godt eksempel på en god idé, hvor viden og praktisk erfaring spiller perfekt sammen og som kan ende som den helt store eksportsucces for Danmark” siger Mette Glavind.

For Anders Thomsen har netop eksport været et af hovedformålene med projektet.

Containerbolig - Indefra

”Dansk eksport til Kina skal netop komme op i gear ved at små og mellemstore virksomheder går sammen med de store virksomheder i strategiske partnerskaber og med videninstitutionerne og tænker samarbejde med lokale producenter i KINA og kommuner, siger Anders Thomsen og slutter med at fortælle, at den 7. november i Taastrup og den 20. november i Aarhus, er det muligt at høre meget mere om den nyskabende containerbolig til en konference, hvor netop fremtidens bæredygtige og energieffektive boliger og højteknologiske materialer og komponenter er på dagsordenen.

Fakta
Konferencen den 7. og den 20. november, afholdes i samarbejde med InnoBYG, IndustriNetværk, FISHclusters.dk (IndustriNetværkets eksportnetværk) og Plastindustrien.
Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte direktør Mette Glavind, meg@teknologisk.dk, 7220 2220.