Er der risiko for bakterievækst og toksiner?

Annemarie  Gunvig

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 38.

spege

Er der risiko for bakterievækst og toksiner?

DMRI har udviklet flere modeller, som kan forudsige vækst af patogene bakterier – nyeste skud på stammen er Staphtox risk predictor. Denne model kan forudsige både vækst af bakterien S. aureus og risiko for dannelse af Staphylococcus enterotoxin under let varmebehandling af kød eller under fermentering af spegepølser.

Modellen er gratis tilgængelig for producenter og andre interessenter på www.dmripredict.dk – kontakt os for kursus og yderligere spørgsmål.

Under produktion af let varmebehandlet kød og under fermentering af spegepølser udpeges S. aureus ofte som en hazzard. Det kræves, at producenter kan dokumentere, at bakterien S.aureus ikke opformeres til et uacceptabelt højt niveau under produktion.