Et nyt energieventyr begynder - 2009

Ole  Ravn

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 21.

Et nyt energieventyr begynder - 2009

Mere end et halvt hundrede mennesker mødte op torsdag den 22. oktober 2009 for at markere startskuddet for et nyt energieventyr inden for forskning i energi, miljø og klima. Anledningen var den officielle åbning af Teknologisk Instituts laboratorium og hus for energineutralt byggeri, EnergyFlexHouse,
i Taastrup.

EnergyFlexHouse, der består af de to bygninger EnergyFlexFamily og EnergyFlexLab, er nu klar til at blive brugt til beboelse samt forskning, udvikling og demonstration af energieffektive teknologier til bygninger. Med til åbningen var sponsorer, interessenter, medarbejdere fra Instituttet, repræsentanter fra pressen samt den første testfamilie, der flytter ind i det energineutrale hus den 24. oktober 2009. Som en del af arrangementet fik deltagerne kort historien om tilblivelsen af EnergyFlexHouse, arkitektfirmaet Henning Larsen Architects tanker om byggeriet, erfaringerne fra byggeprocessen, de første innovationsforløb, måleprogrammerne og de fremtidige planer for huset både i Danmark og udlandet.

Som en del af det festlige arrangement klippede Katrine, datteren af testfamilien, snoren over foran EnergyFlexFamily’s fordør for at markere færdiggørelsen og ibrugtagningen officielt sammen med Teknologisk Instituts direktør for Energi og Klima Leif Kirk Thøgersen. Herefter fik alle mulighed for at se husene og møde familien, der i de næste tre måneder skal teste de nyeste moderne energirigtige løsninger i den nye bolig og dele deres erfaringer med hele Danmark.   

- Byggeriet af EnergyFlexHouse er den største enkeltinvestering, som Teknologisk Institut har gennemført siden etableringen i 1906. Derfor glæder det os, at så mange interessenter har sponseret projektet med materialer og udstyr, ligesom byggeriet næppe var blevet igangsat, hvis ikke Forsknings- og Innovationsstyrelsen havde bevilget en meget stor medfinansiering af de første 10 udviklingsforløb, hvoraf de første allerede er igangsat, understreger Teknologisk Instituts administrerende direktør Søren Stjernqvist.

De første resultater fra EnergyFlexHouse-projektet præsenteres op til klimatopmødet i december 2009. Her skal de bidrage til den internationale markering af dansk miljøvenlig energiteknologi.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi i et samarbejde med danske virksomheder nu kan bidrage til at sætte fokus på, hvad et lille land som Danmark kan præstere inden for energieffektivisering og udvikling af nye ideer til reduktion af CO2-udslippet i boliger. Og så vidt vi ved, er vores koncept det første af sin slags i verden. Og derfor forventer vi, at huset og familien får stor opmærksomhed op til klimatopmødet, siger Ole Ravn, der er centerchef for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut.

Han tilføjer, at det bliver spændende at finde ud af, hvordan danskerne kan motiveres til at nedbringe CO2-udslippet i boligen. For det er ét af de centrale spørgsmål, energieksperterne skal finde svar på i forsøget med testfamilien, der kommer til at bo i et energineutralt hus, som over et år producerer al den energi, som beboerne skal bruge for at få hverdagen til at fungere inklusive opladning af familiens elbil.

EnergyFlexHouse - Åbning 23

For første gang oplevede testfamilien pressens bevågenhed ved den officielle åbning af EnergyFlexHouse.  

EnergyFlexHouse - Åbning 25

 

Testfamilien glæder sig til at bo i deres nye ’grønne’ hjem med nyt køkken.

EnergyFlexHouse - Åbning 32

Katrine, datteren af testfamilien, klipper snoren over til det energineutrale hus med assistance fra direktør Leif Kirk Thøgersen.

Læs mere på: www.energyflexhouse.dk. Yderligere oplysninger kan fås hos Ole Ravn på telefon: 7220 2521 og Mikael Kristensen Grimmig på telefon 7220 2415.