Genanvendelse af beton - Introduktion

Katja Udbye Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 89.

Ophygget beton stykker med armering.

Genanvendelse af beton - Introduktion

Projektstart juli 2014. Afsluttet december 2014.

Beton udgør en væsentlig andel af den samlede mængde bygge- og anlægsaffald i Danmark, og over 90 % af betonaffald genanvendes i dag. Den nuværende praksis for genanvendelse foregår ved nedknusning og anvendelse af betonen som ubudne bærelag i danske veje, pladser og til opfyldning, hvor betonen erstatter naturligt stabilgrusmateriale eller jord.

Teknologisk Institut har gennemført en undersøgelse for Miljøstyrelsen, der havde til formål at kortlægge og diskutere de nuværende og fremtidige teknologiske muligheder for at genbruge og genavnede beton med henblik på at se, om betonaffald kan genbruges/genanvendes på en mere bæredygtig måde i fremtiden.

I projektet blev tre udvalgte cases for alternative måder at genbruge og genanvende betonaffald på, analyseret i forhold til energimæssige, miljømæssige og økonomiske konsekvenser, herunder:

  • Direkte genbrug af letbetonelementer.
  • Genanvendelse af nedknust beton som tilslag i ny beton.
  • Genbrug af betonbrokker som belægningssten.

Endelig, er der arbejdet på forslag til, hvilke aktiviteter ift. normer og standarder, der skal til for at udbrede alternative anvendelser af betonaffald end tilfældet er i dag.

 

Læs mere om vores ydelser inden for genanvendelse af beton.