Højere fødevaresikkerhed med DynaCQ

Lars Bager Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 57.

dynacq 2

Højere fødevaresikkerhed med DynaCQ

DMRI har udviklet DynaCQ, som med multispektral vision kan optimeres til at opfange f.eks. plastikstykker som metal- og røntgendetektorer ikke finder.

DynaCQ er konstrueret til at virke, hvor der er særlig høje krav til hygiejne, og udstyret har mange anvendelser. Multispektral vision og DynaCQ er på den måde med til at sikre den høje fødevaresikkerhed, som kendetegner dansk fødevareproduktion.

Multispektral vision er et system, hvor der belyses med 6 farver i modsætning til et almindeligt kameras belysning med tre farver. De mange belysninger kan f.eks. gøre, at produktet kommer til at se ensfarvet ud, og fremmedlegemer derved fremstår tydeligere.

Multispektral vision, og dermed DynaCQ, udnytter også den infrarøde del af farvespekret, der ikke er synligt for mennesker. Ved hjælp af det særlige infrarøde lys kan udstyret derfor også til en vis grænse finde brusk og sener, som forbrugeren helst ikke skal have i munden.

 

DMRI tilbyder tekniske løsninger til at minimere risikoen for, at forbrugeren får fremmedlegemer i fødevarerne.

 

Reference:

Bager Christensen, L. (2013) Fødevaremagasinet februar side 16-17

                                               Fremmedlegemer som en del af fødevaresikkerheden