HybridGriber

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

HybridGriber

HybridGriber

Teknologisk Institut har sammen med dansk projektgruppe fået midler af Højteknologifonden til at udvikle en ny type robothånd – Hybridgriberen.
Det involverer mange udviklingsområder, og der skal findes helt nye mekaniske systemer, enheder og styringsteknologier.

Med en robotgriber, der er tæt på at have en hånds fleksibilitet, vil mange ensformige, nedslidende opgaver kunne robotautomatiseres.
Samtidig kan man undgå at eksportere arbejdsopgaver til lande med lave lønomkostninger.

Visionen er at udvikle en Hybridgriber - en ny type robothånd, som er den første af sin slags I verden. Hånden er en fuldstændig original opfindelse med ganske unikke kvaliteter:

  • Fleksibel, da hånden sikkert håndterer en række fysiske objekter, som varierer i vægt, form, overflade, tyngdepunkt og materiale
  • Lav pris, da det er muligt at investere i griberen selvom den kun skal bruges til et mindre antal objekter i små serier med mange variationer
  • Kundetilpasset, da det er nemt og hurtigt at producere en ny hånd, som er tilpasset forskellige behov. F.eks. et bestemt antal, størrelse og styrke af fingre og sensorer
  • Robust, da hele hånden er afstøbt i holdbart og slidstærkt materiale.

Hybridgriberen er ideel til fremstillingsindustrien. Samtidigt er den parat til at blive brugt i madsektoren, samt indenfor pleje, omsorg og serviceanvendelse i velfærdssektoren. Se HybridGriberen i aktion her.