HybridGriber - Oplevelse

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

HybridGriber

HybridGriber - Oplevelse

Operatøren vil med al sandsynlighed besidde værdifuld viden omkring objektet, som kan afkorte læringsprocessen hos robotten, hvis det kan bruges på en intuitiv facon, så det meget hurtigt skaber værdi for virksomheden.

Bo Genefke, automationskonsulent hos Teknologisk Institut, fortæller om de tanker der ligger bag udviklingen, mens han fremviser, hvordan griberen lynhurtigt kan kalibreres til at holde fast om objekter af vidt forskellig form og tyngde - lige fra et almindeligt hønseæg til en metalcylinder på næsten fire kilo: "Som udvikler tilbringer jeg meget tid med at observere virkeligheden, hvor løsningen skal fungere. Jeg har selv baggrund som praktiker og ved derfor, at det er der de gode løsninger kommer fra. Når jeg ser en håndtering i produktionen, har jeg en fornemmelse af, hvad der kan lade sig gøre, og det arbejder vi så ud fra."

HybridGriber er så simpel at kalibrere, at den kan opereres af personer med begrænset eller helt uden tidligere erfaringer med robotteknologi. De tekniske aspekter i selve gribemekanismen er mere komplicerede end som så, men med udviklingen af HybridGriber er der lagt stor vægt på intuitiv interaktion, hvor operatøren kan bruge nogle af de evner, vi som mennesker har tilegnet os gennem erfaring.

"Eksempelvis kan fornemmelsen af at håndtere et almindeligt hønseæg være utroligt kompliceret at udtænke og programmere en løsning på, men ret intuitiv at håndtere for et menneske, der har en rummelig fornemmelse og erfaring med at håndtere et æg. Ved at tillade operatøren at bruge sin praktiske fornemmelse til at vurdere, hvordan ægget skal gribes, afkortes læringssløjfen og man skærer derved direkte ind til den opgave, som skal udføres," siger Bo Genefke. Ægget er blot et eksempel. Tankegangen kan overføres til måden at håndtere objekter generelt.