Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Just in time-optøning af frosne produkter på eksportmarkedet

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

Just in time-optøning af frosne produkter på eksportmarkedet

Der eksporteres i dag frosne produkter til fjernmarkeder, hvor de næsten udelukkende anvendes til forædling. Eksempler er kamme og brystflæsk til Asien. Eksport af produkter målrettet detail er meget begrænset.

Konceptet, hvor produktet detailpakkes i Danmark, indfryses og transporteres til fjernmarkedet, hvor det optøs i detailhandlen og sælges fersk uden ompakning, skal udvikles. Der skal skabes basis for at udnytte transporttiden til optøning af de detailpakkede produkter, således at de ankommer ferske og optøede til detailhandlen.

Brug af transporttiden til optøning af hele udskæringer målrettet forædling skal ligeledes udvikles, således at produkterne ved ankomst til kunderne er klar til direkte at indgå i deres forædlingsproces. En løsning med optøning under transport sikrer, at den danske kødbranche kan kontrollere, hvilke forhold kødet har været udsat for under optøning, og derfor bedre kan stå inde for kvaliteten af produkterne.

Det er projektets formål at definere krav til styring og pakning af transport­enheder, der muliggør differentieret optøning eller temperering af frosne råvarer og detailpakkede produkter. Aktiviteterne i projektet vil omfatte udvikling af optimal pakning af transportenhed/frostcontainer, differentierede optøningsprofiler for et bredt produktsortiment samt dokumentation af holdbarhed, dryptab og kvalitet af de optøede produkter.

ICoMST 2017