K-alTan: Kaskademodel vs. Totalkontrol til eftersyn af altaner

Allan Skydsbæk Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 12.

Altaner, der ser ud til at trænge til et eftersyn

K-alTan: Kaskademodel vs. Totalkontrol til eftersyn af altaner

Projektstart marts 2021. Projektafslutning marts 2022

I dag er der intet krav om tilsyn af altaner. En række katastrofale altankollaps har dog fået flere eksperter til at kræve, at der bliver indført en obligatorisk tilsynsordning af altaner udført med udliggerjern. Det er en både dyr og omfattende opgave, som i praksis vil være svær at gennemføre, ikke mindst fordi antallet af fagligt kvalificerede personer, der kan udføre tilsynet i Danmark, er begrænset. 

Teknologisk Institut har igangsat et nyt projekt støttet af Grundejernes Investeringsfond som skal være med til at vise vejen for fremtidens krav om tilsyn af altaner. Valget står mellem totalkontrol og stikprøver – og udfordringerne er både økonomi, manglende kompetencer og en risiko for at gøre skade på sunde altaner. 

Mål for projektet
Formålet med K-alTan projektet er at skabe et dokumentationsgrundlag, der kan belyse, hvorvidt det er muligt at opnå en række fordele ved at implementere en eftersynsordning baseret på en kaskademodel (stikprøver) fremfor en totalkontrolmodel. 

Målet opnås, ved at skabe det nødvendige datagrundlag til vurdering af potentialet for kaskademodellen gennem granskning af tidligere gennemførte opgaver med inspektion af altaner samt efterprøvning af kaskademodellen og totalkontrolmodellen i praksis. 

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Ejendom Danmark
  • Dansk Udlejre