Kender du IBIZ-Center?

Jan  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 22.

IBIZ-center arbejder for at nedbryde barrierer, der begrænser små og mellemstore virksomheders anvendelse af it med det formål at styrke virksomhedernes daglige drift og konkurrenceevne.

Vi tilbyder uvildig information og vejledning.

Kender du IBIZ-Center?

IBIZ-center er Danmarks eneste innovationscenter for udbredelse af brugen af eBusiness - forretnings-it - i små og mellemstore virksomheder. eBusiness i form af effektive elektroniske forretningssystemer, er ofte nemme, hurtige og rentable at anvende.

Halvdelen af små virksomheder mangler hjælp 

Forsknings- og Innovationsstyrelsen påviser, at mindre virksomheder ikke føler sig ordentligt klædt på til it. Ca. halvdelen af virksomhederne:

  • har ikke kompetencerne til at udnytte it-løsningerne
  • er i tvivl om udbyttet af at anvende de nye løsninger
  • mangler et overblik over, hvilke muligheder der er på markedet.

Der er hjælp at hente
For at afhjælpe virksomhedernes behov har IBIZ-centeret til formål at nedbryde barrierer for brugen af it gennem inspiration, motivation og vejledning til at vælge den rigtige it-løsning og komme godt i gang.

Leder af IBIZ-center, Jan Overgaard udtaler at IBIZ-medarbejderne konkret arbejder med at få virksomhederne til at se it-systemer som et middel til at skabe forretning frem for en omkostning.

”Vi ønsker at få virksomhederne til at tænke i enkle løsninger, f.eks. få dem til at overveje standardløsninger løsninger og udnytte de mange nye muligheder, der er på markedet. Det gælder om at få virksomhederne til at se værdien af de effektive elektroniske forretningssystemer, der ofte er både nemme, hurtige og rentable at anvende.”

”Al erfaring fra IBIZ-centerets fokusområde ”It-starthjælp” viser, at virksomheder, der aktivt arbejder med eBusiness får mere tid til deres kerneforretning og dermed mulighed for at øge deres omsætning” udtaler Per Gøse fra DELTA.

Trends
IBIZ-centeret har også en fornem opgave i at fortælle om de nye tiltag, det er på markedet indenfor eBusiness og synliggør mulighederne for at drive en effektiv forretning ved at anvende f.eks. net-baserede løsninger, de såkaldte cloud-tjenester, mobile værktøjer og andre it-værktøjer.

Yderligere understøtters offentlige initiativer indenfor eBusiness. F.eks. er det vigtigt at informere om de nye tiltag, der er indenfor ”Nemhandel”, hvor virksomheder, der handler med det offentlige skal kunne sende elektroniske regninger i et nyt standard format inden udgangen af 2011.

IBIZ-netværket
Består af en række forskellige samarbejdspartnere, der samlet arbejder for at synliggøre værdien af eBusiness.

IBIZ-center arbejder for at nedbryde barrierer, der begrænser små og mellemstore virksomheders anvendelse af it med det formål at styrke virksomhedernes daglige drift og konkurrenceevne.

Vi tilbyder uvildig information og vejledning.

 

Netværket tæller også Håndværksrådet, lokale håndværkerforeninger, Dansk Erhverv, KL, ITEK, IT- og Telestyrelsen, Væksthusene og lokale erhvervsråd.

En vigtig del af IBIZ-centerets netværk er også lokale it-rådgivere, der er eksperter i at hjælpe virksomheder med processen fra behovsafklaring til valg og implementering af løsninger.

Hvordan kommer vi til virksomhederne?
IBIZ-centeret afholder workshops og inspirationsmøder i hele landet. I samarbejde med partnerne i IBIZ-netværket afholdes også lokale møder og seminarer om relevante eBusiness temaer.

Virksomhederne gøres endvidere bekendte med Innovationsagentordningen gennem informationsmøder med Innovationsagenterne.

Inspiration og vejledning
til anvendelse af it-løsninger, finder du på www.ibiz-center.dk værdifuld information, vejledninger, tips, tjeklister, videoer, værktøjer og konkrete eksempler, indenfor forretningsudvikling og digitalisering.

IBIZ-center – Innovationscenter for eBusiness drives af Teknologisk Institut og DELTA. Innovationscenteret er finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation samt Videnskabsministeriet.