Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

KLADDE Sidste nyt om test af antimikrobiel emballage

Karina  Kjeldgaard-Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 52.

antibak

KLADDE Sidste nyt om test af antimikrobiel emballage

Væksthæmmende effekt er et must for, at antimikrobiel emballage skal kunne fungere effektivt.

Vi har først og fremmest testet og fundet, at de æteriske olier fra timian, rosmarin og citrongræs er gode som bakterievæksthæmmere. Vi fandt, at jo højere koncentration af olie, jo mere væksthæmning. Timianolien viste sig, at have den bedste virkning.

Efterfølgende forsøgte vi, at indlejre timianolien i en plastemballage, der blev imprægneret med olien. Således kunne timianoliens virkning også testes på et emballeret kødprodukt. Imprægneringen viste sig af være mulig ved brug af superkritisk CO2, og derudover viste det sig muligt at fremme imprægneringsgraden ved hjælp af plasmabehandling.

I forhold til forsøget med test af antimikrobiel effekt på et emballeret kødprodukt var det dog sværere at opnå en hæmning af bakterievæksten, formentlig fordi olien skal imprægneres i plastemballagen i en højere koncentration – ligesom det er vigtigt at både top og bund får den antimikrobielle agent indlejret.

Imprægneringen blev foretaget under højt tryk. Fremadrettet er det væsentligt at undersøge, hvordan parametrene for imprægneringen kan optimeres og kontrolleres. Timianolie har en stærk aroma og det er væsentligt at fokusere på, at påvirkningen af kødets smag minimeres, eller helst helt elimineres.