Konference: Fremtidens fødevareproduktion - 2020 - Session 3

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Fremtidens Fødevareproduktion

Konference: Fremtidens fødevareproduktion - 2020 - Session 3

Nye proteinkilder og forbrugerkrav


1. Plantebaserede produkter

v. Dorte Petersen (DPET@teknologisk.dk)

Nye plantebaserede produkter skyder op overalt. Få et indblik i, hvad forbrugerne efterspørger og mulige proteinkilder. Bliv klogere på mulighederne for at udnytte nye kilder fra produktionssidestrømme, og hvordan disse proteiner processeres, så de minder om f.eks.kødfars eller kyllingestykker.

 

2. Insekter som ny proteinkilde

v. Simon Hvid (SIMH@teknologisk.dk)

Insekter som fødevareingrediens kan være én af flere mulige indgangsvinkler til at mindske klimaaftrykket for animalske proteiner. Men hvilke fødevarer passer insekterne bedst i? Og hvordan påvirker de tekstur, smag og holdbarheden? Få indblik i den seneste viden på området og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang med insekterne i din produktudvikling.

 

3. Værdifuldt protein fra animalske sidestrømme

v. Kjartan Bjarnov Kaas-Larsen (KJLA@teknologisk.dk)

Lunger, blod og fiskeaffald mm. Der er øget efterspørgsel på protein, så giver det mening at fødevareegnede sidestrømme i høj grad bliver anvendt til dyrefoder? Hør om en ny metode til ekstraktion af protein fra griselunger, og hvordan det kan bruges i nye velsmagende kødprodukter.


 

4. Bæredygtighedsvurdering

v. Thomas Fruergaard Astrup, DTU

Fødevarer og madspild har stor bevågenhed i klimadebatten, men hvor meget betyder madspild egentlig, og hvor vigtig er udnyttelsen af restfraktioner fra fødevareproduktionen i en klimasammenhæng?