Krisen må ikke stoppe innovationen - 2009

Peter Vendelboe Hjortshøj

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 33.

Krisen må ikke stoppe innovationen - 2009

Teknologisk Institut kom godt igennem 2009 på trods af de udfordringer som konjunkturnedgangen giver. Instituttets svar på den økonomiske krise er en fortsat investering i faciliteter samt forskning og udvikling, der kan hjælpe erhvervslivet og det danske samfund med de store udfordringer, vi står over for.

”Vejen ud af krisen er investeringer i innovation. Hvis vi bare gør, som vi plejer, vil vi tabe i den globale konkurrence. Der skal nytænkning til, og derfor har krisen ikke fået os til at stoppe op – tværtimod har vi endnu engang øget vores investering i forskning og faciliteter til gavn for dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Vi tror på, at det er det, der skal få både os og vores kunder godt ud på den anden side”, siger administrerende direktør Søren Stjernqvist.

Teknologisk Instituts samlede omsætning i 2009 var 842 mio. kr. Det er en stigning på næsten 10% i forhold til 2008, som primært skyldes opkøbet af Danish Meat Research Institute og Danfysik. En tredjedel af omsætningen stammer fra forsknings- og udviklingsaktiviteter, herunder resultatkontraktaktiviteter. Det er en stigning på 34% i forhold til 2008.

Forsknings- og udviklingsaktiviteterne danner basis for, at Instituttet også i fremtiden kan yde teknologisk service af højeste kvalitet, og der er derfor konstant fokus på at investere i disse aktiviteter. Kombineret med massive investeringer i faciliteter, der dækker virksomhedernes behov for laboratorier og andre faciliteter i verdensklasse, placerer Instituttet sig fortsat i front på en række teknologifelter.

Til sammenligning med 2008 er de samlede investeringer i byggerier, laboratorier og udstyr forøget med over 100%. De samlede investeringer beløb sig til godt 70 mio. kr. i 2009.

Investeringerne omfatter blandt andet nye proteinanalysefaciliteter, et Functional Coating Laboratory, hvor funktionelle overfladebehandlinger kan påføres metaller, glas og polymere emner og et 3D MetroTomografi®, så det nu er muligt at måle svært tilgængelige eller skjulte detaljer. Af andre nye satsninger kan nævnes projekter inden for vedvarende energi, herunder et projekt, der skal skabe bedre muligheder for handel med biomasse, åbningen af Danmarks første Innovatarium for Robot- og Velfærdsteknologi i Odense og et nanoteknologisk eksperimentarium, der skal sikre, at danske produktionsvirksomheder skaber nye forretningsmuligheder ved hjælp af industriel nanoteknologi.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut, på telefon: 72 20 20 01 eller e-mail: st@teknologisk.dk.

Søren Stjernqvist, afgående adm. direktør, Teknologisk Institut, pr. 1. oktober 2020.