Medicinsk bioteknologi - biomedicinske materialer, proteomics, molekyler og mikrobiologi

Jan Lorenzen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 36.

Medicinsk bioteknologi

Medicinsk bioteknologi - biomedicinske materialer, proteomics, molekyler og mikrobiologi

Aktivitetsplan nr. C2  - Resultatkontrakt - 2013-15

Bioteknologiske virksomheder har fokus på accelereret udvikling og markedsintroduktion af nye produkter. Teknologisk Institut vil udvide sin teknologiplatform inden for medicinsk bioteknologi til udvikling, test, dokumentation og pilotproduktion af avancerede produkter til diagnose og behandling af sygdomme. Fokus vil være på services og faciliteter, der sikrer en hurtigere, billigere og mere målrettet udvikling af nye produkter inden for medicinsk bioteknologi. Aktiviteterne skal sikre, at virksomhederne får endnu bedre muligheder for at insource Instituttets faglige spidskompetencer og state-of-the-art-faciliteter og derved får mulighed for at fokusere på egne kernekompetencer.

Aktiviteterne omfatter:

 • Udvikling af ny teknologi til produktion, karakterisering og dokumentation af avancerede og multifunktionelle medicinske biomaterialer.
 • Udvikling af nye metoder til forbehandling af patientprøver inden for proteinkemisk analyse.
 • Udvikling og dokumentation af nye proteomics-metoder til detektion og kvantificering af posttranslationelle modifikationer af proteiner, der kan fungere som biomarkører for fx cancer eller sygdomme i centralnervesystemet.
 • Opbygning af in vitro-biofilmtestmetoder, der anvendes til screening og dokumentation af antimikrobielle stoffers effekt over for fx resistente biofilminfektioner.
 • Udvikling af nye metoder til prøveforbehandling og efterfølgende molekylærbiologisk analyse af patientprøver til diagnose af infektioner.

I løbet af arbejdet udvikles følgende serviceydelser:

 • Metoder og ekspertise til udvikling og pilotproduktion af nye typer biomedicinske materialer, især til regenerativ terapi, heriblandt også avancerede kombinationsmaterialer med controlled release af aktive farmaceutiske komponenter og ved anvendelse af superkritisk CO2.
 • Afprøvning og dokumentation af biomedicinske materialers egenskaber og funktionalitet i dynamiske testsystemer.
 • Proteomics-baserede discovery-metoder til udvikling af biomarkører i flere prøvetyper (fx væv, urin, blod, cerebrospinalvæske).
 • Forbehandling af patientprøver til efterfølgende proteinkemisk analyse.
 • Ekspertise og metoder til test og udvikling af molekylærbiologiske assays, især til diagnose af infektioner ved fx fag-display, immuno-PCR, andre avancerede PCR-teknologier, proteomics samt billeddiagnose.
 • Screening, test og dokumentation af antimikrobielle stoffers effekt på biofilm.

Målgruppen for indsatsen er biotek-, mediko- og farmaindustrierne, hvor især den store underskov af små og mellemstore virksomheder har behov for adgang til de mest moderne faciliteter til udvikling, test og dokumentation af nye produkter. Produkternes stigende kompleksitet giver et øget behov for tværfaglig viden, der rækker ud over virksomhedernes kernekompetencer, og som derfor med fordel kan hjemtages fra eksterne samarbejdspartnere. Aktiviteten sigter mod at give de danske virksomheder optimale muligheder for at udvikle innovative produkter, der imødekommer markedets behov.