Modulbaseret teknologi skal gøre robotter mere fleksible og omstillingsparate

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Modulbaseret teknologi skal gøre robotter mere fleksible og omstillingsparateEt treårigt europæisk forskningsprojekt ved navn R5-COP sigter mod at øge fleksibiliteten og omstillingsevnen af automations- og robotsystemer gennem brugen af modulær teknologi. Teknologisk Institut er en af de 30 organisationer, som er involveret i projektet.

R5-COP-projektet er modsvaret til den udvikling, som har fundet sted i den europæiske produktionsindustri det seneste stykke tid. Øget innovation inden for området har resulteret i en stor diversitet af produkter, hvoraf mange har en kort livscyklus. Derudover er de færreste automations- og robotsystemer udviklet med henblik på at blive tilpasset til og genanvendt i nye arbejdssituationer. R5-COP imødegår denne udvikling ved at fokusere på de muligheder, der foreligger for at anvende modulbaseret teknologi til lettere at (re)konfigurere allerede eksisterende systemer til nye processer.

Klik her for at se, hvordan mobile robotter kan anvendes til vareplukning på lagre.

Teknologisk Instituts rolle i R5-COP
Som projektdeltager i R5-COP arbejder Teknologisk Institut hen mod at udvikle et modulbaseret styringssystem, som skal gøre det nemt og hurtigt at indstille kommercielt tilgængelige mobile robotter til forskellige arbejdsopgaver og -omgivelser.

- Vi arbejder på at udvikle et helt specielt framework - vi kalder det modular link framework - som gør det muligt at tage eksisterende mobile robotplatforme og så flytte teknologien mellem dem, så de kan udføre den samme arbejdsopgave. Vi vil med andre ord indføre fleksibilitet på et ret højt plan gennem modularitet, opsummerer teamleder Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut.

Klik her for at se og høre mere om sensorteknologien LEAP.

Et prisvindende projekt
R5-COP vandt i 2015 en pris for bedste formidling af ambitioner og mål til ARTEMIS’ Co-summit. 75 ledende forsknings- og udviklingsprojekter var inviteret til begivenheden – heriblandt R5-COP. Her blev der uddelt en pris til det projekt, som kunne kommunikere dets ambitioner, mål og – om muligt - resultater på den mest fængende og forståelige måde. R5-COP løb med prisen, da repræsentanter fra Teknologisk Institut, MIR og PIAP formåede at vinde publikums gunst.

I ovenstående video kan du se, hvilken rolle Teknologisk Institut spiller i R5-COP-projektet med udviklingen af et særligt framework. 

R5-COP-projektet er delvist finansieret af ARTEMIS-JU og InnovationsFonden.