Multistiksprøjtning - IFFA

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Multistiksprøjtning - IFFA

Der er ikke som sådan kommet nye teknologier på markedet, men der bygges videre på den eksisterende teknologi, så den bliver mere avanceret og nøjagtig. Også nåle til maskinerne er der fokus på.

Flere udstyrsleverandører, herunder Fomaco og Metalquimia, har udviklet udstyr til vægtkontrol af kødstykker enkeltvis, før og efter multistiksprøjtning. Målet er at sikre den korrekte tilvækst af produkterne. Ved udsving i tilvækst justeres pumpetrykket automatisk, så den rigtige tilvækst opnås på de efterfølgende produkter. Systemet giver detaljerede rapporter over batchnummer, vejeprocesser, tilvækst og marinadetemperatur af værdi for fødevarekontrol, sporbarhed samt øget produktionsstabilitet. Udstyret fra Fomaco kræver et kontinuert produktflow samt batchstørrelser på minimum 200 kg.

ZUST Needles producerer nåle til de fleste typer af multistiksprøjter og tilbyder desuden at fremstille specialnåle med krav til indre diameter, antal huller og udformning af nålene m.v. De anvender ”elektropolering” af alle nåle, hvorved nålene opnår ”kirurgisk kvalitet” med en overflade, der er lettere at rengøre og udviser mindre vedhæftning af bakterier. Samtidig skulle den glatte overflade betyde, at nålene er glattere samt skarpere og derfor lettere stikker ind i kødet, hvorved de efterlader mindre huller. De anvender titanstabiliseret kulstoffrit (korrosionsresistent) stål AISI 316, hvilket skulle gøre dem stærkere, mere fleksible og skarpere i længere tid.

Fomaco har udviklet en automatisk nålevasker og desinfektionsmaskine. Målet er, at der kan spares tid i forhold en manuel rengøring af nåle og nålebro: Nålebroerne placeres i vaskemaskinen, der har forskellige programmer, som kombinerer skylning, sæbevask og varmedesinfektion.