Nye kombinationer med kød- og planteprotein - 2020->

Louise Hededal Hofer

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 57.

pølse3

Nye kombinationer med kød- og planteprotein - 2020->

Formål

Projektets formål er at udvikle generiske retningslinjer for produktion af produkter bestående af kød- og planteprotein gennem forståelse for og optimering af smag, struktur, ernæringskvalitet, holdbarhed og sikkerhed under hensyntagen til den miljømæssige belastning.

Projektstatus 2. kvartal 2020

Det vigtigste nye output er, at bæredygtighedsvurderingen er påbegyndt, og foreløbige resultater antyder en CO2 besparelse på mellem 16 og 19% ved erstatning af 30% af kødprotein med ærteprotein i produkter som wienerpølser og kødboller.

Ved udvinding af planteprotein fra afgrøder øges carbon footprint (CF) betydeligt, grundet den nødvendige processering for at udvinde proteinerne. En videre processering af planteprotein i form af teksturering pålægger også en CF stigning. Ved høst har ærten et aftryk på omkring 0,1-0,5 eq CO2/kg. CF for udvundet (ikke tekstureret) ærteprotein er vurderet til 2,1 eq CO2/kg og ved teksturering øges CF til omkring 2,5 eq CO2/kg.

Den næste store aktivitet i projektet er en mikrobiologisk sikkerhedsvurdering af kombinationsprodukter med kød og planteprotein. I vurderingen fokuseres på, om tilsætningen af planteprotein kan introducere nye sporedannende bakterier, der kan påvirke holdbarheden.

Projektstatus 1. kvartal 2020

På grund af en barselsorlov har projektet været sat på pause i 1. kvartal. Projektet genoptages primo april