Nye løsninger til at forbedre fødevaresikkerhed

Louise Heller Stahnke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 46.

sous vide 2 a

Nye løsninger til at forbedre fødevaresikkerhed

Formålet med projektet er at udvikle teknologiske løsninger og serviceydelser, som forbedrer fødevaresikkerheden i danske virksomheder.
Projektet ledes af DMRI, men drives i et tæt samarbejde mellem flere af videncentrene på Teknologisk Institut. Der trækkes således på stærke kompetencer indenfor fødevaresikkerhed, hygiejniske processer, produktionsteknologi og emballage.

 

Samarbejdspartnere til virksomhedspanel søges

Ønsker din virksomhed at være med til direkte at påvirke projektets forløb eller blot løbende at høre nyt om de genererede resultater, så er du meget velkommen til at melde dig til projektets virksomhedspanel. Du vil blive inviteret til følgegruppemøder og temadage via projektets nyhedsbrev og vil kunne melde dig til det, du har tid og lyst til.

Kontakt projektleder Louise Heller Stahnke for flere informationer og tilmelding til virksomhedspanelet.  lst@teknologisk.dk

Projektets resultater vil især være relevante for udstyrs- og emballageproducenter, gasfirmaer, fødevarevirksomheder, som producerer ferske og forarbejdede produkter og  cateringvirksomheder m.v.

 

Selve projektet - løsninger og formål

Helt konkret er målet at udvikle og produktmodne følgende teknologiske løsninger og serviceydelser:

• Dampsugeudstyr til kontinuert renholdelse af transport- og skærebånd under produktion
• Isbånd, som reducerer vækst af mikroorganismer og hindrer krydskontaminering
• Termisk chokbehandlingsudstyr til efterbehandling af indpakkede råvarer
• Emballagesystemer med højisolerende egenskaber og aktive kølesystemer
• Hurtige iltabsorbere til detailpak, som er effektive i minimum to døgn
• Forebyggende hygiejneovervågning baseret på sporing af mikroorganismer med DNA-typning

Produktionskæden for fødevarer er ekstrem kompleks, og derfor fokuseres udviklingsindsatsen på de tre områder i produktionskæden, hvor der kan opnås omkostningseffektive løsninger til gavn for flest mulige virksomheder:

• Optimering af produktionshygiejnen på forarbejdningsvirksomheder
• Fjernelse af uønskede mikroorganismer ved efterbehandling på forædlingsvirksomheder
• Nedsat vækst af mikroorganismer ved optimal emballering i distributionsnettet