Nye veje til bæredygtig vækst for dansk erhvervsliv - konference om grøn logistik viste vej

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Nye veje til bæredygtig vækst for dansk erhvervsliv - konference om grøn logistik viste vej

Dansk erhvervsliv havde chancen for at få inspiration til at omstille til energieffektive løsninger og bæredygtig vækst, da Teknologisk Institut
den 25. september 2008 afholdt en konference om grøn logistik i Taastrup. 

Klima- og energiminister Connie Hedegaard inspirerede og opfordrede danske virksomheder, brancheorganisationer og foreninger til at tage udfordringerne op med at tænke og handle energibevidst, så vi kunne inspirere resten af verden og nå i mål med en klimaaftale, inden klimatopmødet i København til december 2009.

Fodspor

På konferencen vil danske virksomheder få rig mulighed for at blive klædt på til at komme i verdens søgelys, når COP15 rammer landet. Konferencen kaster lys på grøn logistik gennem flere forsyningsled og behandler det nye udenlandske begreb Carbon Footprint.

- Ambitionen med konferencen er at give logistik- og transportvirksomheder forskellige værktøjer til at tage et globalt miljøansvar samtidig med, at det gavner deres forretning, fortæller seniorkonsulent Palle Petersen fra Teknologisk Institut. Han tilføjer, at deltagerne kan se frem til at få mange konkrete bud på, hvordan ledelsen, men også den enkelte medarbejder, selv kan gøre en forskel i hverdagen.    

Alsidigt program med stærke profiler
Deltagerne vil møde mange stærke profiler. Ud over Connie Hedegaard vil ni oplægsholdere fra logistik- og transportbranchen give deres bud på, hvordan danske virksomheder kan opnå en grøn logistik og opnå økonomiske fordele i form af effektivitetsfremgange og omkostningsreduktioner. Eksempelvis vil branchedirektør Michael Svane fra DI Transport sætte fokus på det nye værktøj ’Klimakompasset’, der giver virksomheder hjælp til at udvikle en plan, som fører til mindre udledning af CO2.

Der er sammensat et alsidigt program, hvor deltagerne også får indblik i, hvordan Coop Danmark integrerer miljøhensyn ud fra markedsmæssige betingelser og bidrager til at påvirke samfundsudviklingen i en mere bæredygtig retning.

Endvidere vil deltagerne få indblik i, hvordan Danish Crown arbejder med at leve op til kundernes miljøkrav. Direktør Annette Hartvig Larsen fra Aarstiderne A/S vil også dele ud af virksomhedens erfaringer med at have miljø og bæredygtighed integreret som en del af forretningsgrundlaget.

Deltagerne vil derudover møde udviklingschef Merete S. Rosendahl fra Færch Plast. Hun beskriver, hvordan virksomheden går foran i kampen for at mindske miljøpåvirkningen ved at udvikle en af branchens mest innovative og energioptimerende produktioner af plastemballage. Endelig får deltagerne mulighed for at hente inspiration fra oplægsholdere fra Post Danmark, Alex Andersen Ølund A/S og Volvo Danmark.

Download folderen

For nærmere information kontakt venligst Finn Olesen Zoega hos Teknologisk Institut på telefon 45 72 20 31 70 eller e-mail fzo@teknologisk.dk