Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Optøning af frosne udskæringer under eksport

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

Optøning af frosne udskæringer under eksport

Ændringer i pakkemetoden er en forudsætning, hvis optøningstiden skal reduceres fra 11 til 3 dage. Kvaliteten af produkterne lider ingen nød ved en kortere optøningstid.

En stor del af dansk svinekød eksporteres frossent. Det forlænger holdbarheden, letter forarbejdningsindustriens planlægning og øger fleksibiliteten i forbindelse med fremstilling og salg.

DMRI har undersøgt, om optøning af frosne udskæringer kan foregå i frysecontainer under selve transporten ved at hæve temperaturen til ”køling” under den sidste del af transporten.

Traditionelt pakkes fersk kød sammen som blokke i papkasser/karton med ca. 30 kg i hver. Det tager ca. 11 døgn, før hele blokken er tøet op, selv om der skabes en luftspalte mellem blokkene. Hvis udskæringerne i stedet optøs udenfor papkassen, men ved samme luftforhold, vil det tage ca. 3 døgn. Holdbarheden forbedres hermed væsentligt. DMRI's undersøgelse viser altså, at fuldstændig optøning af udskæringer under transport kræver ændring af nuværende pakkemetoder.

Kvaliteten målt som farve og svind var lidt bedre ved den hurtige optøning, men alle udskæringer blev bedømt acceptable, hvad angår såvel lugt som udseende.