Ph.d. i kød og ernæring

Ursula Nana Kehlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 01.

fiberpølse

Ph.d. i kød og ernæring

Ursula Kehlet har d. 15. september 2017 forsvaret sin ph.d.-afhandling ’Meat and appetite regulation – effects of fiber addition and cooking methods’, og Ursula er dermed Instituttets første ph.d. i ernæring og kød. De sidste tre år har Ursula undersøgt, hvordan kombinationen af kød og kostfibre i kødprodukter påvirker mæthedsfølelsen efter at have indtaget måltider med de pågældende produkter. Endvidere er betydningen af kødets tilberedningsmetode undersøgt.

Der er gennemført tre humane måltidsstudier. Herudover er den sensoriske kvalitet af kødprodukterne undersøgt, ligesom der er benyttet fysisk-kemiske analysemetoder til at forklare de observerede produktforskelle. Det er vist, at tilsætning af ærte- og rugfibre til kødboller øger forsøgspersonernes mæthedsfølelse.

På baggrund af projektets resultater er der opstillet anvisninger til måltider med svinekød, der kan forebygge overvægt og samtidig have høj kulinarisk kvalitet. Projektresultaterne er publiceret i form af fire videnskabelig artikler samt flere konferencebidrag og populærvidenskabelige artikler.

Erhvervs-ph.d.-projektet er gennemført i et samarbejde mellem DMRI, Teknologisk Institut og Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.