Pølsevogns-pølserne skal være sundere

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Grillpølser

Pølsevogns-pølserne skal være sundere

Teknologisk Institut er i gang med at undersøge om man kan tilsætte kostfibre til pølser og om de falder i god smag ved de danske pølsevogne. Målet er at udvikle et modelprodukt til et sundt, mættende og ikke mindst velsmagende kødprodukt.

Normalt er et måltid ved en pølsevogn ikke det sundeste, man kan forestille sig. Men nu er Teknologisk Institut ved at undersøge, om man kan tilsætte kostfibre til pølserne og reducere fedtindholdet, men samtidig beholde en smag, som kunderne kan lide. Det sker ved en undersøgelse ved Inges Pølsevogn i Roskilde.

- Ernæringsmæssigt kan man sige, at traditionelle pølser bidrager med et højt fedt- og kalorieindhold og at bestillingen fra pølsevognen ikke bør udgøre et af dagens hovedmåltider. Der skal ofte mere end en pølse ned for at gøre en mæt, og fedtindholdet i pølserne er ganske enkelt for højt. Derfor siger man, at en ristet pølse med brød eller en hot dog kun kan betragtes som en form for snack eller fast food. Men nu har vi udviklet pølser med forbedret ernæringskvalitet ved at tilsætte kostfibre i form af rugklid, og hvor fedtindholdet er lavt på omkring 10 procent., siger konsulent fra DMRI, Teknologisk Institut, Ursula Nana Kehlet.

Tidligere undersøgelser viser, at det normale fedtindhold i wienerpølser er op til 25 procent.

Rugklidpølser
Rugklidpølser.

Tirsdag den 18. september 2012 undersøger Ursula Nana Kehlet, hvordan ændringerne modtages af forbrugerne ved pølsevognen. Det sker ved en smagsundersøgelse ved Inges Pølsevogn, Sortebrødre Plads ved Kvickly i Roskilde.

- Pølserne, hvor en del af fedtet er erstattet af sundere kostfibre, er allerede smagstestet af en gruppe børn i alderen 6-9 år og deres forældre, og de tog godt imod dem. Nu er det spændende om hard core pølsespisere vil acceptere, at der er kommet kostfibre i deres pølser, siger Ursula Nana Kehlet.

Undersøgelsen er en del af et projekt, der er finansieret af Svineafgiftsfonden samt Landbrug & Fødevarer.

Når resultaterne foreligger, vil de blive opsamlet i en videnskabelig kogebog til brug for den danske svinekødsbranches produktudvikling. Kødprodukter med en forbedret ernæringsprofil kan forventes at komme på markedet i takt med den øgede opmærksomhed omkring sundhed.

Testen foretages tirsdag den 18. september 2012 ca. kl. 11.30 til 14.00 og ca. kl. 15.30 til 17.00.

DMRI står for Danish Meat Research Institute, en division i Teknologisk Institut. DMRI er verdens største og internationalt førende videncenter indenfor forskning og innovation i animalske fødevarer.