Projekt – Brugerdreven serviceinnovation i håndværksvirksomheder

Ana Maria d´Auchamp

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 35.

Projekt – Brugerdreven serviceinnovation i håndværksvirksomheder

Servicefornyelse i praksis – serviceinnovation i mindre håndværksvirksomheder

Projektstart januar 2008. Afsluttet november 2010.

Projektet er afsluttet.

Mål for projektet

  • Identificere kundernes ikke opfyldte servicebehov i tre brancher; Snedker- og tømrermestre, VVS-virksomheder, samt bagere og konditormestre. 
  • Udvikle værktøjer, der sætter medarbejdere og ledere i de tre brancher i stand til systematisk at identificere og bearbejde viden om kundebehov til servicekoncepter som led i den løbende forretningsudvikling.
  • Udvikle og teste nye strategier for spredning af viden til virksomheder i de tre brancher og beslægtede håndværksbaserede brancher.

Deltagere

Aktiviteter
De håndværksbaserede brancher er kendetegnet ved udtalt faglig stolthed og en ofte travl hverdag. Det kræver derfor en betydelig indsats at ændre fagkulturen i retning af en mere kundeorienteret kultur i brancherne. Denne bevægelse understøttes i projektet af erfarne konsulenter og branchernes organisationer.

Projektet finder gennem interviews med kunder i de tre brancher frem til ikke opfyldte behov for service i tilknytning til købet af produkter og ydelser. Projektet udvikler også år 2010-scenarier for de tre brancher, med henblik på at give et robust grundlag for at udvikle idéer til brugerdrevne servicekoncepter. De identificerede behov og idéer til service vil derefter indgå i en innovationsproces, hvor servicekonceptet – service og kerneprodukt/ ydelse – udvikles til værdiskabende og kommercielt bæredygtige forretningsmodeller for virksomhederne.

Vil du vide mere
Projektets hjemmeside: www.nyservice.dk
Projektet er en del af Program for Brugerdreven Innovation.
Læs mere om programmet på www.brugerdreveninnovation.dk.

Projektevalueringen er udgivet i bogform november 2010. Her er links til evalueringen i pdf-udgave og som e-bog:
 

 
Projekt Ny service som e-bog