Projekt – Multifunktionel indkapslingsteknologi

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Projekt – Multifunktionel indkapslingsteknologi

Projektet blev afsluttet i 2014.

Innovationskonsortiet MultiCaps havde til formål at opbygge nye indkapslingsteknologier med flere funktioner i ét system. Projektet var et samarbejde mellem Teknologisk Institut og virksomhederne Danisco (senere DuPont) og Marine Bioproducts samt Syddansk og Aarhus Universitet.

MultiCaps lykkedes med at udvikle nye formuleringer af fiskepeptider og fiskeolier, hvor den dårlige smag var blevet maskeret og produkterne havde bedre stabilitet. Dette blev opnået gennem mikroindkapsling af fiskeingredienserne og løsningerne blev afprøvet i eksempelvis müslibarer og milkshakes.

Derudover blev der eksperimenteret med udvikling af nye indkapslingsingredienser, og nogle af løsningerne viste lovende egenskaber i forhold til multifunktionel mikroindkapsling, eksempelvis ved omdannelse af fiskeolie til et vand-blandbart produkt samtidig med at oliens oxidative stabilitet blev øget.

Efter projektets afslutning har Teknologisk Institut og de øvrige partnere forsat med at udvikle de nævnte løsninger og afprøve dem i andre sammenhænge. Eksempelvis har en af de udviklede mikroindkapslingsingredienser vist sig at have gode egenskaber til at indkapsle og beskytte industrielle enzymer.

Projektets resultaterne er løbende blevet formidlet gennem artikler og konferenceindlæg.