Projekt - Automatisk rundskæring af skinker

Carsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 74.

Projekt - Automatisk rundskæring af skinker

Et udstyr, der automatisk kan udføre processerne i forbindelse med rundskæring af skinker, vil fjerne belastende, manuelle arbejdsoperationer og reducere behovet for arbejdskraft.

Formål
At udvikle udstyr der automatisk kan udføre de mest belastende operationer i forbindelse med rundskæring af skinker for derved at forbedre arbejdsmiljøet ved behandling af skinker. De automatiske processer skal foregå på en måde, som er kvalitets- og omkostningsmæssig acceptabel.

Baggrund og Indhold

Rundskæring af skinker
Rundskæring af skinker foretages normalt umiddelbart efter opskæringen og udføres på en stor del af de producerede skinker. Processen omfatter delprocesserne: Afskæring af haleben, afskæring af spækkant ved halerod, afrivning/afskæring af lyskekød og afskæring af lyskefedt. Især afskæring af halebenet er en belastende, manuel proces, som ønskes fjernet. Et automatisk udstyr skal derfor primært kunne udføre denne proces, men de øvrige delprocesser bestræbes også udført automatisk. En forsøgsmaskine er fremstillet og under test. Maskinen kan automatisk afskære haleben, lyskekød og spækkant på skinker leveret direkte fra tredelersaven. Maskinens operatør fjerner lyskefedt samt inspicerer det færdige produkt for fejl. Den konstruerede maskine kan udføre førnævnte operationer på en stor vægtmæssig variation af 1203 og 1206 skinker med/uden haler og med/uden bagtå.

Samarbejdspartnere
ProInvent A/S (underleverandør på markedsmæssige vilkår) Projektleder: Carsten Jensen cj@teknologisk.dk

Offentliggørelse
Offentliggørelse af delresultater: Ad hoc omtale på DMRI’s hjemmeside. Offentliggørelse af slutresultat: Slutrapport på DMRI’s hjemmeside i løbet af 2010.