Projekt - Automatisk udbening af forender - indre knogler

Carsten  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 74.

Projekt - Automatisk udbening af forender - indre knogler

Et udstyr, der automatisk udbener indre knogler af forender, vil fjerne belastende, manuelle deloperationer ved forendeudbening og reducere behovet for arbejdskraft.

Formål
At forbedre arbejdsmiljøet ved udbening af forender ved at udvikle udstyr, der udtrækker bovbladet samt udbener rør- og skankeknoglen. Alle tre knogler udbenes sammenhængende som perler på snor. Det tilstræbes, at senekransen udtages sammen med rørknoglen. Udbeningen skal foregå automatisk og på en måde, som er kvalitets- og omkostningsmæssig acceptabel.

Baggrund og Indhold

Indre knogler
Det hårde arbejdsmiljø har gjort det vanskeligt at tiltrække og fastholde den nødvendige arbejdskraft til udbening af svineforender. Derfor er det nødvendigt at udvikle automatisk udstyr til de arbejdstunge operationer. Der er på basis af tidligere forsøgsmodeller fremstillet et prototypeanlæg, der kan fange og fiksere forenderne og
transportere disse med en hastighed svarende til 500 forender i timen forbi en række værktøjer, der gradvist blotter knoglerne. På baggrund af test på prototypeanlægget viser en costbenefitanalyse, at tilbagebetalingstiden er ca. 1,9 år ved produktion i 1-holdskift og 0,93 år ved 2-holdsskift.

Samarbejdspartner
Stork Townsend. (underleverandør på markedsmæssige vilkår) Projektleder: Carsten Jensen

Offentliggørelse
Offentliggørelse af delresultater: Ad hoc omtale på DMRI’s hjemmeside. Offentliggørelse af slutresultat: Slutrapport på DMRI’s hjemmeside ultimo 2009.