Projekt - Biomass SP

Anne-Belinda  Bjerre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 12.

Projekt - Biomass SP

Fremme af dansk - malaysisk samarbejde om bæredygtig biomasseudnyttelse i Asien og forretningsmuligheder for danske SMV'er i Malaysia

Projektstart januar 2010. Forventet afslutning december 2013.

I de fem asiatiske lande: Malaysia, Indonesien, Filippinerne Thailand og Vietnam er der rigelige mængder biomasse i form af restprodukter fra bagasse, risskaller, palmeolie affald og træaffald. Biomasse, som har et stort potentiale som råmateriale for elproduktion og miljøvenlige produkter.

I mellemtiden vokser efterspørgsel for biomasse fortsat i Kina, Korea og Japan, hvor regeringernes politik fortsætter med at fremme bæredygtig produktion og forbrug i forskellige sektorer inklusiv energi, produktion, landbrug osv.

Målet med projektet er at styre og styrke samarbejdet og udvekslingen af viden og teknologi til at udvikle vedvarende udnyttelse og værdi af de store biomasseressourcer i Malaysia.

Projektet biomasse-SP har til formål at udvikle biomasse industrien i Malaysia ved at øge udnyttelsen af biomasse mellem malaysiske små og mellemstore virksomheder samt større biomasse ejere (såsom palmeolie møller, savværksejere osv.) gennem et samarbejde mellem industrier (EU-Malaysia) og forskningsinstitutioner.

For at opnå dette, arrangerer biomasse-SP en række kapacitetsopbygningsprogrammer (CBP), workshops og direkte coaching programmer for SMV'er for at tilskynde til gennemførelse af en bæredygtig produktion (SP) i Malaysia.
Teknologisk Institut deltager aktivt i disse aktiviteter ved at stille eksperter til undervisning i kapacitetsopbygning i små og mellemstore malaysiske virksomheder til rådighed. Desuden tilbyder vi rådgivning til at udvikle den fremtidige malaysiske handlingsplan for biomasse. Teknologisk Institut fungerer også som mægler og kontaktperson for danske SMV'er, der er villige til at samarbejde eller lave forretninger med malaysiske virksomheder

EU - Malaysia Biomass Sustainable Production Initiative (Biomasse-SP) er finansieret af Den Europæiske Union (EU) under SWITCH-Asia-programmet.

Deltagere

Udvalgte aktiviteter under projektet
Undervisning i kapacitetsopbygning I Kuala Lumpur:

  • Juli 2011,  “Biomass pelletisation and briquetting” - Jonas Dahl og “Biorefinery” - Anne Belinda Bjerre
  • Marts 2012, “Biofertilizers” - Anne Belinda Bjerre

Læs mere om projektet

EU-Asia Biomass Best Practices and Business Partnering Conference 2012-
7-10 May in Kuala Lumpur

Konferencen er fokuseret på at samle europæiske og asiatiske biomasse industrier og vil omfatte best practices og vellykkede casestudier af biomasse udnyttelse inden for bioenergi, biofertilizers, højværdi kemikalier og biobrændstoffer, øko-produkter og grønne byggematerialer.

Hvis du er på udkig efter potentielle forretningsmæssige og teknologiske partnerskaber i biomasse produkter, tjenester og teknologier med særligt fokus på asiatiske biomasse industrien og med link til det europæiske marked, så er EU-Asien Biomasse Best Practices & Business Partnering Conference 2012 stedet at være !

Danske små og mellemstore selskaber der deltager i Business match-making arrangementet på konferencen vil være berettiget til at modtage 800 EUR rejse incitament.

.