Projekt - Mulighed for udnyttelse af valle fra mindre mejerier uden brug af tørring

Maria Barmar Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 31.

Projekt - Mulighed for udnyttelse af valle fra mindre mejerier uden brug af tørring

Bedre udnyttelse af valle på mindre mejerier

Projektstart januar 2015. Afslutning december 2016.

Bedre udnyttelse af valle på mindre mejerier handler om at undersøge udnyttelsespotentialet for valle sammenlignet med, hvordan det udnyttes på nuværende tidspunkt. Formålet er at øge indtægtsgraden hos de mindre mejerier. I dag sælges valle videre til forarbejdning for at ende som en tør ingrediens. Tanken bag projektet er at udnytte den overskydende valle fra osteproduktion direkte som et vådt produkt og dermed opnå besparelser ved at udlade tørringstrinnet. To applikationer undersøges: anvendelse som indkapslingsmateriale og anvendelse i proteindrikke, som på nuværende tidspunkt anvender forskelligt vallepulver.   

Mål for projektet

  • Kortlægge muligheden for at øge indtjeningen på vallefraktionen hos mindre mejerier 
  • Undersøge muligheden for udnyttelse af valle fra osteproduktion i våd form
  • Test af den våde valle som indkapslingsmatrice
  • Test af den våde valle som tilsætning i proteindrikke 

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Mammen mejeri A/S
  • Endrup Andelsmejeri
  • Løgismose mejeri A/S
  • MyDrink Beverages
  • Alkalon A/S
  • Aarhus Universitet