Projekt - Nye kompetencer i ældreservice

Karsten Frøhlich Hougaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 86.

Projekt - Nye kompetencer i ældreservice

Analyse af kompetencebehov og jobudvikling i nordjyske kommuners ældreservice.

Projektstart februar 2012. Forventet afslutning august 2012.

Projektets formål er at analysere aktuelle og fremtidige kompetencebehov for medarbejdere i ældreservicesektoren. I projektet udarbejdes der konkrete og operationelle kompetenceprofiler for social- og sundhedsassistenter med og uden ledelsesansvar, social- og sundhedshjælpere samt sygeplejersker. Herudover identificeres og udpeges andre faggrupper, som i fremtiden kan forventes at finde beskæftigelse inden for ældreservice f.eks. terapeuter. Målgruppen for kompetenceprofilerne er i første række de medarbejdere på jobcentrene, som vejleder ledige til uddannelse og beskæftigelse i sektoren. I anden række forventes det at uddannelsesinstitutioner, faglige udvalg, efteruddannelsesudvalg og arbejdsgivere vil kunne anvende profilerne.  Hovedaktiviteten i projektet er kvalitative interview, som skal belyse kompetencebehovene nu og fremover.

Projektmål

  • Kort beskrivelse af den forventede udvikling på delarbejdsmarkedet i ældreservice i Nordjylland.
  • Kort beskrivelse af rammer og vilkår for opgaveløsningen i ældreservice
  • Kompetenceprofiler for medarbejdergrupper i ældreservice. For hver medarbejdergruppe udarbejdes to sæt kompetenceprofiler: Aktuel og forventet (fem års horisont).

Deltagere

  • Beskæftigelsesregion Nord
  • 4 S- KIT (SamarbejdeSundhedSeniorService – KompetenceInnovationTeknologi)