Projekt - Øget anvendelse af 2. sorterings grønt i food service

Dorte  Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 45.

Projekt - Øget anvendelse af 2. sorterings grønt i food service

Projektstart: november 2016. Forventet afslutning: november 2017.

Vil man i praksis kunne anvende 2. sorterings grønt i landets kantiner og i givet fald, hvordan sikres distributionen? Det skal Teknologisk Institut se på sammen med to grøntproducenter og tre kantiner som en del af Miljøstyrelsens indsats mod madspild.

Studier har vist, at køkkenpersonale mangler viden om priser og muligheder for at tage 2. sorterings grøntsager i anvendelser.1 Det bygges der videre på i dette projekt, hvor en række storkøkkener får mulighed for at prøve udvalgte 2. sorterings varer af i praksis.

Mål i projektet

  • Reduktion i spild af fødevarer i primærproduktionen gennem fokus på øget afsætning af 2. sorterings grøntsager
  • Udarbejdelse af årshjul med sæsonvariationer
  • Beskrivelse af kvalitetskrav deriblandt en afklaring af, om der skal ske en yderligere nuancering af kvalitetsbegrebet
  • Praktiske forsøg med 2. sorterings grønt i kantiner med det formål at afklare indflydelse på menuplanlægning, smag, tekstur og hvilke andre råvarer 2. sorteringsprodukterne kan kombineres med
  • Udarbejdelse af koncept for samhandel mellem primærproducenter og storkøkkener
  • Måling af reduktion af spildet hos de deltagende primærproducenter

Deltagere

  • Root Consult
  • Østerkrog Gartneri
  • 3 kantiner
  • Teknologisk Institut

Derudover nedsættes en følgegruppe.

Case

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsens pulje mod madspild. Læs mere om de udvalgte projekter her: