Projekt - Opkvalificering af ufaglærte medarbejdere i Køkken og Kantinebranchen
Det Faglærte Køkken.
Projektstart 01.09.2013. Projektafslutning 30.07.2016.
Køkken og Kantinebranchen oplever et stigende behov for opkvalificering. Det skyldes både et efterslæb på grund af for ringe deltagelse i efteruddannelse og stigende krav og forventninger til medarbejdere og produkter. I dag forventes det, at medarbejderne lever op til krav omkring sundhed, økologi og variation, ligesom forskellige trends og strømninger påvirker brugernes ønsker til restauranter, hoteller, kantiner og offentlig kostforplejning.
Fokus i projektet er på, hvordan ufaglærte medarbejdere i Køkken- og Kantinebranchen kan opkvalificeres gennem AMU til faglært ernæringshjælper. Der skal udarbejdes en klarere og tydeligere uddannelsesvej fra ufaglært til faglært ernæringshjælper med udgangspunkt i medarbejdernes erhvervserfaring og gennemførte AMU kurser. En sådan indsats kræver en større bevidsthed omkring værdien af uddannelse, da målgruppens motivation for at starte på en erhvervsuddannelse generelt er meget lille. Strukturen skal kunne overføres til andre brancher, og der gennemføres konkret forsøg med overførsel til Bygge og Anlæg.
Projektet består af en afdækning af uddannelsesbehovet i branchen, en analyse og sammenholdning af de nuværende AMU- og EUD mål og afprøvnings- og evalueringsaktiviteter. Projektet resulterer i nye metoder og modeller for udvikling af fleksible afviklingsformer og voksenpædagogiske tilgange.
Projektet gennemføres i et samarbejde med erhvervsskolerne Mercantec og EUC Nord og med deltagelse af repræsentanter fra Kost- og Ernæringsforbundet.
Deltagere
- Mercantec
- EUC Nord
- Kost- og Ernæringsforbundet