Projekt - Reduktion af dejspild i fødevareproduktion ved overvågning

Maria Barmar Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 31.

Projekt - Reduktion af dejspild i fødevareproduktion ved overvågning

Soft Matter Analysis Enabling Food Industry 4.0, SMARTS

Projektstart september 2017. Forventet afslutning august 2020.

SMARTS omhandler forståelse af ingrediensernes samspil igennem hele produktionen af frisk pasta og cookies. På baggrund af denne forståelse implementeres on-line udstyr, der kan sikre, at hver enkelt produktion indstilles, så der opnås ensartet højkvalitetsprodukter hver gang, samtidig med at spild minimeres mest muligt. SMARTS fokuserer på forståelse af de enkelte ingredienser og udviklingen af en dej ved sammenblanding af disse. Desuden fokuseres der på, hvilke faktorer der er afgørende for det resulterende produkt, og hvordan kvaliteten bestemmes objektivt. Målet er at kunne halvere mængden af det nuværende spild samtidig med bibeholdelse af kvaliteten.   

Mål for projektet

  • Sikre produktion af højkvalitetsprodukter
  • Klargøre implementering af on-line løsninger på produktionslinjer
  • Reducere dejspild med 50 % for de deltagende virksomheder
  • Øge innovation af nye produkter ved forståelse af ingrediensers samspil
  • Øge eksport af cookies og frisk pasta

Deltagere

  • Kelsen Group A/S, 8766 Nr. Snede, Supply Chain Director Tove Kjeldsen.
  • Orkla Foods Danmark A/S, 2630 Taastrup, Udviklingschef Jeanette Gottlieb Nielsen.
  • Københavns Universitet, 1958 Frederiksberg C, Professor Søren Balling Engelsen.

Vil du vide mere