Projekt - Robo-Packman

Søren Rahbek Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 80.

Projekt - Robo-Packman

Intelligente og fleksible robotter i fødevarepakkeriet 

December 2008 – marts 2010 (1. del)

Projektet har til formål at udvikle robotteknologien, så den kan anvendes i fødevarevirksomheders pakkerier.

Det overordnede formål er at forbedre arbejdsmiljøet og styrke konkurrenceevnen. Ved brug af robotter skulle det være muligt at opnå både en øget fødevarekvalitet og fleksibilitet.

I dette forskningsprojekt kombinerer en langsigtet udvikling af robotter med anvendelsesorienteret forskning i virksomhederne. Heruder afprøves nogle principperne i fuld skala på flere arbejdsprocesser i et pakkeri hos et slagteri, hvor der stilles store krav til robottens evner til at se og føle produktet, samt vende og dreje produktet for på denne baggrund træffe optimale beslutninger og efterfølgende handlinger.

Udfordringen er på længere sigt at skabe robotter, der kan håndtere naturprodukternes naturlige variation og mangfoldighed som mennesker med samme evner for at sanse (syn, følelse osv.), kombinere løsninger og handle individuelt. Evner der er vigtige for at kunne automatisere fødevarepakning.

Det er også vigtigt, at robotten ikke er specialliseret til en given opgave, men at den gennem oplæring/programmering kan flyttes rundt i produktionen efter behov.

Ovenstående krav gør dette projekt meget mere kompliceret end et normalt robotprojekt.

Deltagere

  • Fødevareministeriet
  • Danish Crown
  • Slagteriernes Forskningsinstitut
  • Robotcentret
  • Giben Scandinavia
  • TriVision
  • Teknologisk Institut

Opgaven omfatter udvikling, prototyper, afprøvning først hos leverandørerne og senere hos Danish Crown. Erfaringerne fra denne udvikling benyttes til de øvrige udviklingsprocesser.