
Robotter på slagteriet
Innovationskonsortiet RealRobot ser på mulighederne og forsker i nye teknologier til ophængning af bedøvede dyr og f.eks. forender fra svin.
Dette sker i dag manuelt og er et meget krævende job, som traditionel teknologi ikke kan automatisere. Dyrekroppene er komplekse og varierer i størrelse, så en robot kan ikke bare samle dem op og aflevere dem ”i blinde”. Sensorer eller kameraer er nødvendige for at styre robottens bevægelser.
En af DMRI’s opgaver i konsortiet har været at udarbejde et katalog over de arbejdsgange og processer på kyllinge- og svineslagterier, som nye teknologier kan overtage.
Ved nye teknologier er der tale om både sensorteknologi og robotteknologi og samspillet imellem de to. Det omfatter bl.a.: Sensorteknologi: At udvikle metoder til billedanalyse af billeder fra f.eks. 3D-kamera og Robotteknologi: At udvikle robotterne til hurtigere programmering.
Innovationskonsortiet fokuserer desuden på de særlige udfordringer, det giver at have robotter på slagterierne. Det kan være:
- Hygiejne
- Rengøringsvenlighed
- Produktsikkerhed
- Dyrevelfærd
- Sikkerhed for personale, som betjener robotterne
Innovationskonsortiet RealRobot afsluttes med udgangen af maj 2016
Deltagerne i konsortiet udover DMRI er:
- Datalogisk Institut ved Københavns Universitet
- Institut for Elektroteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet
- IHFood
- LINCO Food Systems
- Robotcenter Danmark
- Butina
- Danish Crown
- TiCan Fresh Meat
- HK Scan Denmark
- Scandi Standard
Konsortium (fra Latin consortium: 'selskab', 'fællesskab') er en sammenslutning eller samarbejdsaftale mellem personer eller firmaer, sædvanligvis for at opnå forretningsmæssige mål i forening. Kilde: Wikipedia
Artikel:
Nielsen, E.; Claudi-Magnussen, C. (2016) Realtidsstyrede robotter til kødinsustrien
Plus Proces nr 4 side 28-29