Slagteriernes Forskningsinstitut overtages af Teknologisk Institut - 2009

Søren  Stjernqvist

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 01.

Slagteriernes Forskningsinstitut overtages af Teknologisk Institut - 2009

Danske Slagterier har indgået en aftale med Teknologisk Institut om, at Slagteriernes Forskningsinstitut fusioneres ind i Teknologisk Institut. Målet er at skabe et endnu stærkere forsknings-, rådgivnings- og innovationsinstitut, der dækker hele fødevareindustrien.

Slagteriernes Forskningsinstitut i Roskilde fusionerer med Teknologisk Institut
den 1. oktober 2009. Danmark får hermed et nyt kraftcenter i verdensklasse inden for fødevareinnovation.

- Slagteriernes Forskningsinstitut har i mange år spillet en central rolle i arbejdet med at gøre de danske slagterier til nogle af verdens mest moderne slagterier. Men vi kan se, at det er nødvendigt at sikre, at vi også i fremtiden har den rette viden, de bedste kompetencer og nødvendige kritiske masse. Det sikrer vi nu med den aftale, som vi har indgået med Teknologisk Institut, siger Christina Hvid, adm. direktør for Danske Slagterier.

Fusionen vil gavne den danske kødindustri
- Teknologisk Institut er Danmarks største rådgiver inden for fødevarer, fødevareinnovation og fødevareteknologi. Vi er blandt de mest anerkendte rådgivere på området i Europa. Og vi arbejder på at blive endnu stærkere, forklarer adm. direktør Søren Stjernqvist for Teknologisk Institut, og tilføjer: Slagteriernes Forskningsinstitut er verdensførende inden for produktivitetsforbedringer, produktkvalitet og fødevaresikkerhed ved fremstilling af animalske fødevarer. Og nu ser vi frem til at opnå en stor synergieffekt ved fusionen.

- Kombinationen af disse kompetencer vil give forsknings-, udviklings- og innovationsarbejdet et markant løft og samtidig give et bedre fagligt miljø, også på langt sigt, for Slagteriernes Forskningsinstituts medarbejdere. Fusionen vil samtidig give slagterierne adgang til ny viden, der vil styrke deres konkurrenceevne. Så vi er meget tilfredse med aftalen, siger Christina Hvid.

Teknologisk Institut har med fusionen et ønske om at være den ideelle samarbejdspartner for den danske kødindustri ved at stå som garant for et højt kvalitetsniveau inden for både forsknings- og udviklingsprojekter samt rådgivning og service. Og den store videns- og kompetenceopbygning, som over årene har fundet sted på Slagteriernes Forskningsinstitut, kommer nu med fusionen til at gavne en langt bredere kundegruppe.

- I disse år møder den danske fødevareindustri en række udfordringer på grund af den globale konkurrence og forbrugernes stigende krav til nemme, hurtige, velsmagende og sunde produkter. Derfor er det nødvendigt at indgå nye alliancer for at sikre hele fødevareindustrien herhjemme de bedste muligheder for at vækste og begå sig også på de udenlandske markeder, siger Søren Stjernqvist.

Slagteriernes Forskningsinstitut vil indgå som en ny division i Teknologisk Institut, og medarbejderne i Roskilde følger med.

- På den måde sikrer vi, at alle aktiviteterne i Slagteriernes Forskningsinstitut fortsat kan udføres på uændret højt niveau. Samtidigt kan de positive synergier på tværs af kompetencerne i den nye organisation i stigende grad udnyttes til fordel for alle parter, fortæller adm. direktør Søren Stjernqvist.   

Slagterimaskineri i aktion

Spegepølser og petriskål   

Yderligere oplysninger
Søren Stjernqvist, adm. direktør Teknologisk Institut tlf. 72 20 20 01
Lars Hinrichsen, direktør Danish Meat Research Institute (DMRI), det tidligere Slagteriernes Forskningsinstitut tlf. 72 20 26 63