Smagsprøver fra messen: ”Food Ingredients Europe”

Gry Carl Terrell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 13.

hjsidesmagsprøver.jpg

Smagsprøver fra messen: ”Food Ingredients Europe”

"Food Ingredients Europe" er Europas største messe for ingredienser til fødevarer. Der blev fremvist proteiner udvundet af animalske sidestrømme, planter, alger, fermenteringsprodukter mv.

Food Ingredients Europe er Europas største messe for ingredienser til fødevarer. Med mere end 27.000 besøgende, 1.700 udstillere og over 15.000 ingredienser var der masser af inspiration at hente og rig mulighed for at blive klogere på, hvad der rører sig på området. DMRI havde en delegation afsted for at tage pulsen på den del af branchen, der beskæftiger sig med alternative proteiner, hvilket dækker bredt over proteiner udvundet af animalske sidestrømme, planter, alger, fermenteringsprodukter m.v.

Det overordnede indtryk var, at der indtil videre har været så stort fokus på funktionalitet (tekstur), bæredygtighed og innovation, at nogle af de helt essentielle egenskaber nemlig smag, holdbarhed, fødevaresikkerhed og ernæring halter bagefter. Markedet er i øjeblikket præget af første-generationsprodukter, og der er en erkendelse af, at produkterne ikke kvalitetsmæssigt appellerer tilstrækkeligt til den brede skare af forbrugere. Stort set alle udstillere taler derfor om anden-generationsprodukter, hvor netop kravene til smag, holdbarhed og ernæring er skruet op.

DMRI's fokus
Vi talte med en bred vifte af ingrediensleverandører, lige fra store multinationale selskaber til små startups. Vores fokus var på leverandører af proteiner til fremstilling af enten hybridprodukter, dvs. en blanding af animalske og ikke-animalske proteiner, eller kødækvivalenter fremstillet udelukkende af ikke-animalske produkter. De lidt mere etablerede virksomheder havde varierende niveauer af applikationssupport for at hjælpe deres kunder i gang med at bruge de alternative proteiner i produkterne, men det var ikke en support, der omfattede fx professionel smagsbedømmelse, risikovurdering eller holdbarhedsbestemmelse af det færdige produkt. Eftersom det er så nyt et produktområde med et meget spinkelt erfaringsgrundlag, så mangler der generelt lige de sidste sektioner i broen mellem ingrediensleverandøren og fødevareproducenten. DMRI vil tilbyde at bygge broen færdig.

Med 110+ dedikerede og innovative eksperter med dybdegående viden om især kød gennem hele forsyningskæden fra fødevaresikkerhed og -holdbarhed, hygiejne, sensorik, procesteknologi, automatisering og IT til state-of-the-art pilot produktions- og opskaleringsfaciliteter er vi overbeviste om, at vi kan supportere både de kreative startups og de visionære, etablerede virksomheder med en helt unikt holistisk tilgang - som en schweizerkniv for bæredygtig produktudvikling!

Viden indhentet på messen vil desuden indgå i udviklingsaktiviteter i indsatsområdet ”Bæredygtige fødevarer” støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen under Uddannelses- og Forskningsministeriet.