StaldTek - Rengøring - Innovation

Michael  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 84.

Rengøring af stald - Resultat

StaldTek - Rengøring - Innovation

Teknologsik Institut, Robotteknologi slog sig i 2008 sammen med innovationsprojektet StaldTek. Grunden til at starte dette forsknings- og udviklingsprojekt var, at danske svin lever i stalde, der er designet så langt tilbage som i 1970'erne. Grundet viden, der er skabt af dette projekt, er Teknologisk Institut, Robotteknologi begyndt at anvende de teknologiske muligheder for automatisering af arbejdsprocedurer, der har indflydelse på omkostningstunge aspekter af produktionen.

Hygiejneniveauerne og kontrollerne i staldene bliver hele tiden skrappere. Det betyder, at rengøring og desinfektion må varetages hyppigere og grundigere. Tidsforbruget ved rengøringen og udgifterne herved er en uforholdsmæssig del af det samlede budget.

Løsningen ville være at udvikle effektivt rengøringsudstyr, der kunne gøre rent automatisk. I dag eksisterer der en håndfuld rengøringsmaskiner. De er ganske dyre, svære at vedligeholde og de kan ikke selv registrere skidtet.

Teknologisk Institut, Robotteknologi vil bruge sin ekspertise indenfor kamerabaseret billedbehandlingsløsninger til at udvikle et system, der kan registrere skidt, og som vil kunne instruere robotten i, præcis hvor den skulle gøre rent.