StaldTek - Rengøring - Problem

Michael  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 84.

Rengøring af stald - Resultat

StaldTek - Rengøring - Problem

Kontrol og hygiejne niveauer på gårde bliver mere og mere krævende. Dette betyder, at rengøring og desinfektion skal udføres stadig bedre og oftere.

Rengøring af svinestier og kyllingefarme er et meget hårdt og beskidt arbejde, og det bliver stadig sværere at finde kompetent arbejdskræft, der er villig til at udføre den opgave.

Tidsforbruget ved rengøring og omksotningerne herved udgør for landmanden en uforholdsmæssig del af det samlede budget.

En typisk gård benytter 2.000 timer på rengøring om året. Det skønnes at der kan spares 2/3 med en effektiv rengøringsrobot. Denne besparelse løber op i 31.500 € om året alene i lønomkostninger. Ydermere er der undersøgelser, der tyder på, at arbejdere, der manuelt udfører rengøringsarbejdet, lider af vejrtrækningsproblemer.

Nuværende automatiske rengøringsmaskiner arbejder efter fastsatte skemaer, for hvordan den skal gøre rent og hvor længe, uden at maskinen modtager nogen form for feedback. Vandforbruget stiger eksponentielt proportionelt til graden af renlighed, så det er ikke omkostningseffektivt at rengøre mere end 60 til 85 % og så rengøre resten manuelt. Efter den automatiske rengøring er nogen stier næsten rene, alt imens de næste kan være meget beskidte.

Der er et tydeligt behov for selektiv rensning.