Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Styr på listeria?

Lena  Sloth

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 61.

Styr på listeria?

Rengøring, risikovurdering og regelmæssig egenkontrol er nøgleord, når listeriabakterien skal holdes i skak. 1. maj indledte Fødevarestyrelsen en landsdækkende kontrol- og vejledningskampagne.

 

Temadag om listeria

Hvis du vil have mange gode fif om, hvordan du effektiv undgår listeria i produkter og produktion, så afholder DMRI en temadag om listeria den 25. september 2018. Læs mere og tilmeld dig her

 

Kampagne fra Fødevarestyrelsen

I en landsdækkende kontrol- og vejledningskampagne besøger Fødevarestyrelsen det kommende halve år ca. 200 fødevarevirksomheder for at se, om de har styr på listeria. Fødevarestyrelsen skal blandt andet se på virksomhedernes egenkontrol, om rengøringen er i orden, og om virksomhederne kan dokumentere, at de har lavet risikoanalyse de steder i produktionen, hvor det potentielt kan gå galt. Kontrolbesøgene omfatter kødpålægsvirksomheder, fiskevirksomheder og institutionskøkkener fordelt over hele landet. 

Læs mere om kampagnen her

 

For mere information om, hvordan vi hos DMRI kan hjælpe din virksomhed med at få styr på listeria, kontakt konsulent Sofia Wiberg (skw@teknologisk.dk) eller seniorprojektleder Annemarie Gunvig (agg@teknologisk.dk).

 

 

Rengøringsaudit

DMRI giver mulighed for en uvildig gennemgang af eksisterende rengøringsprocedurer ved en såkaldt rengøringsaudit. Den indebærer en teoretisk gennemgang af rengøringsprocedurer samt fysisk tilstedeværelse under et rengøringsskift på produktionssitet. Efterfølgende mødes vi med repræsentanter fra virksomheden og en evt. ekstern rengøringsudbyder og taler om de observationer, der er gjort under rengøring, samt eventuelle problemområder. Vi kommer med konkrete forslag, der kan være med til at forbedre fødevaresikkerheden og rengøringsudbyttet.

Læs mere om rengøringsaudit.