Succesfuldt samarbejde mellem Slagter Hallegård, Innovationsfonden og DMRI

Tomas  Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 25.

halle

Succesfuldt samarbejde mellem Slagter Hallegård, Innovationsfonden og DMRI

Indehaveren af Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri på Bornholm, Jørgen Christensen, havde i nogen tid ønsket at fremstille sin egen lufttørrede skinke som en bornholmsk pendant til sydeuropæiske skinker.

Jørgen Christensen rådede over en tidligere ammunitionsbunker fra den kolde krig, og tanken var, at den måtte kunne bruges til at tørre og modne skinkerne i.

Udfordringer i det indledende arbejde bragte ham i kontakt med DMRI, og med støtte fra Innovationsfonden kunne samarbejdet begynde.

På baggrund af Hallegårdens ønsker og DMRI's erfaringer med tørring, saltning og mikrobiologisk sikkerhed i kødprodukter blev der udviklet en proces til tørrede skinker, som kunne virke i bunkeren.

Jørgen Christensen, Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri:
”Det kræver en enorm viden om styring af processen i alle detaljer,
 så støtten fra [DMRI Teknologisk Institut] TI har været guld værd”.

Kombinationen af den gode idé, rådgivningen fra DMRI og de perfekte temperaturforhold i bunkeren skabte smagsfulde og autentiske skinker, og ambitionen er nu at producere fx chorizopølser og italiensk bacon på de indhøstede erfaringer.

Link til video på youtube