Teknologisk Institut hædrer tre unge israelske forskere

Annemarie Drasbæk Søgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 70.

Teknologisk Institut hædrer tre unge israelske forskere

Europa, Danmark og Teknologisk Institut har brug for unge internationale talenter, der brænder for naturvidenskabelig og teknisk forskning. Derfor deltog Teknologisk Institut som sponsor i unge forskeres europamesterskab i København den 19. til den 26. september 2008. 200 studerende fra mere end 50 lande deltog. Teknologisk Instituts specialpris gik til tre israelske deltagere, som blev hædret for deres projekt om computerbaseret diagnosticering af tryk- og liggesår.

De tre unge forskere fra Israel, som vandt Teknologisk Instituts specialpris for det mest innovative projekt med titlen ’Computerized System for the Diagnosis of Pressure Sores, er Inbal Fleischer, Alon Ghelber og Roee Shachar.
Laboratorieleder Torben Lund Skovhus fra Teknologisk Institut, der sidder i Komiteen for Unge Forskere, er imponeret over kvaliteten og det høje innovationsniveau i årets projekter.

- Det er opløftende at konstatere, at der findes så mange forskellige talentfulde unge forskere med nye idéer, som kan sikre, at vi i en europæisk sammenhæng klarer os i den globale konkurrencesituation og får løst mange af de udfordringer,
som verden står over for.

De tre israelske vindere har fået en invitation til at besøge Teknologisk Institut til oktober og erfare, hvordan Instituttet arbejder med nye teknologier samt materiale- og produktudvikling inden for fagområder som fx robotteknologi, nanoteknologi og solcelleteknologi. Vinderne vil også få mulighed for at diskutere deres projekt med Instituttets eksperter og herved få input til at videreudvikle deres projekt. Specielt to af de unge israelere er meget interesserede i ’computer science’ og ser frem til at besøge Teknologisk Instituts center for Robotteknologi i Odense. Derudover vil de gerne besøge Idé & Vækst på Teknologisk Institut for at få indsigt i patentsystemet og nyttiggørelse af viden via licensaftaler.   

- Vi glæder os meget til at tage imod de unge forskere fra Israel. Og vi håber, at vi med prisen og besøget kan være med til at give deres naturvidenskabelige karriere en kick-start, siger personalechef Annemarie Søgaard fra Teknologisk Institut. 

Alsidigt program
De unge forskertalenter fra Israel får betalt rejsen til Danmark og dækket alle udgifter i forbindelse med opholdet, der varer tre dage. Teknologisk Institut sammensætter et alsidigt program, som også omfatter besøg på andre danske videntunge virksomheder. De unge forskere er eksempelvis interesserede i at besøge et firma som Coloplast, der har en stor afdeling for sårbehandling. Endelig vil der også blive indlagt tid i programmet til sightseeing i København.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er protektor for Unge Forskere. Konkurrencen støttes af Undervisningsministeriet, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling og alle seks danske universiteter. Mange fonde og store danske virksomheder er sponsorer for Unge Forskere.

Læs mere på www.teknologisk.dk.

Tre unge israelske forskertalenter fik en specialpris af Teknologisk Institut.
Vinderne blev fejret af personalechef Annemarie Søgaard og laboratorieleder Torben Lund Skovhus fra Teknologisk Institut.