Vandreduktion, genanvendelse og brug af sekundavand

Karen  Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 61.

Vandreduktion, genanvendelse og brug af sekundavand

Formålet er at anvise metoder til reduktion af forbruget af vand i svinekødssektoren samt at udvikle metoder og procedurer til løbende kontrol, overvågning og dokumentation af fødevaresikkerhedsmæssige forhold og krav i svinekødsindustrien i forbindelse med genanvendelse af vand.

I projektet identificeres processer med stort vandforbrug og for de mest perspektivrige processer afprøves og optimeres konkrete teknologier til rensning og genanvendelse af vand i en anden proces på virksomheden. Det kan for eksempel være anvendelse af vand, som har været anvendt i en forholdsvis ren proces, eller rensning af vand, som så kan recirkuleres i samme proces. Sideløbende vurderes fødevaresikkerheden ved de ændrede processer og vandkvalitet/færdigvarekvalitet verificeres med relevante mikrobiologiske, kemiske og fysiske målinger.

 

Foredrag:

Sørensen, K., Koch, AG, Chemnitz, TF. & Niss, L. (2018) Reuse of water in danish pork slaughterhouses
                                                                                            Danish Water Forum, 30. januar