Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Velsmagende kødprodukter med planteprotein

Margit Dall Aaslyng

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 84.

Velsmagende kødprodukter med planteprotein

Går du med tanker om at lave et nyt kødprodukt, med mindre kød i men uden at gå på kompromis med kvaliteten, så er brugen af tekstureret planteprotein måske en løsning.

Vi har vist, at med den rette teknologi kan op til 30% af kødets protein erstattes med planteprotein, uden at kvaliteten forringes i forhold til et tilsvarende nøglehulsmærket produkt.

I projektet ’Nye proteinkombinationer med kød- og planteprotein’ arbejder vi med tilsætning til pølser, suppeboller og pepperoni. Resultaterne viser, at den konkrete proces skal tilpasses for hvert produkt. Alle produkter vurderes sensorisk af vores trænede panel. Resultaterne sammenholdes med forbrugerundersøgelser, hvor produkterne spises som man normalt ville gøre – med ketchup, på pizza eller i en suppe.

Læs mere om proteiner her