Rationelt design i nye former

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Rationelt design i nye former

Billede fra tegneserie om rationelt design.På AUTOMATICA 2008 blev en ny tegneserie kreeret af ErhvervsPhD-studerende Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut præsenteret for første gang. Formålet med tegneserien er på en humoristisk måde at skabe øget bevidsthed om de problemstillinger, der ofte er forbundet med design og realisering af komplekse robotsystemer indeholdende autonome mobile robotter. ”De fleste i robotverdenen ved, at robotsystemer er meget komplekse, og at mange kompetencer er nødvendige for at nå frem til et slutprodukt, der faktisk overholder de specifikationer, tidsfrister og økonomiske rammer, der blev udstukket fra begyndelsen. Problemet er desværre, at der på nuværende tidspunkt ikke eksisterer en rationel metode til at hjælpe folk med denne proces, hvilket ofte resulterer i systemer, der ikke helt opfører sig som planlagt”, siger Lars Dalgaard og fortsætter: ”Målet med mit ph.d.-projekt er netop at finde en sådan rationel metode. Det kræver dog input fra en lang række folk inden for robotbranchen, så ved at lave en tegneserie i stedet for en lang skrevet historie har jeg forsøgt at nå en lidt bredere målgruppe og forhåbentlig skabt et lille smil eller to. Tegneserien er blevet rigtig godt modtaget på AUTOMATICA 2008, hvor den har affødt mange positive kommentarer og vigtige kontakter til det videre forløb af mit ph.d.-projekt.”

Læs mere

Læs mere om rationelt design

På denne side om rationelt design findes også et spørgeskema til indsamling af værdifulde informationer om, hvordan robotfolk i dag designer komplekse robotsystemer. Brug venligst 5 minutter på at udfylde skemaet.