RoboCluster: Overvej brugte robotter

RoboCluster: Overvej brugte robotter

Kilde: Teknovation

Brugte robotter fra eksempelvis automobilindustrien kan med held løse op mod 90 procent af de opgaver de fleste danske producenter står over for, når det gælder øget automatisering. Det ved man af erfaring hos Robocluster Supplynetvirksomheden ROBOTOOL A/S, der netop nu er ved at indsluse den syvende robot i produktionen hos maskinfabrikken Rustfri A/S ved Nakskov.

I de næste tre til fem år står en række danske producenter over for kravet om at automatisere, udflage produktionen til et lavtlønsland eller helt at lukke, påpeger Claus Didriksen, Robotool, og anfører, at netop de brugte robotter kan være med til at bevare en stor del af produktionen i Danmark:

- Brugte robotter fra eksempelvis automobilindustrien kan løse 90 procent af opgaverne hos mange danske producenter. Mange virksomheder burde derfor genoverveje mulighederne for at automatisere i stedet for på forhånd at lade sig skræmme af priserne på de nye robotter og vælge at flytte eller lukke produktionen.
Robotool og ABB A/S, der har leveret en del af robotterne til Rustfri, er begge medlemmer af Robocluster Supplynet - et netværk for leverandører og teknologiudviklere fra robot- og automationsbranchen:

- Samarbejdet om de brugte robotter til Rustfri er et godt eksempel på, hvordan netværket knytter virksomhedernes fælles viden sammen og dermed fører til en bedre og mere kvalificeret rådgivning af kunden. Det er vigtigt, så vi hele tiden kan benytte den bedste viden og de smarteste løsninger til at holde produktionsomkostningerne på et niveau, hvor priserne er konkurrencedygtige på det globale marked, siger Claus Risager, der er projektleder for Robocluster Supplynet.