Robotter griber chancen på AUTOMATICA

Martin Mølbach Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 78.

Robotter griber chancen på AUTOMATICA

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi deltog sammen med Syddansk Universitet og RoboCluster som udstiller på AUTOMATICA 2008’s 400 kvadratmeter store messestand Innovation Platform Service Robotics. I samarbejde med SCHUNK fremviste de tre danske partnere en til formålet udviklet demonstrationsplatform med SCHUNK’s 7-aksede letvægtsarm og nyudviklede robothånd. Hånden har ligesom armen også 7 frihedsgrader, og dertil kommer taktile sensorer, der giver den mulighed for at "føle" de ting, den griber om.

Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og RoboCluster udstillede resultater inden for fleksible gribere på AUTOMATICA 2008.Demonstrationsplatformen er således sammensat af en række i sig selv komplekse teknologier: brug af taktile sensorer, automatisk planlægning af robottens bevægelser, simulering af selve gribehandlingen samt vision-baseret genkendelse af ukendte objekter. Med platformen har de besøgende fået et indblik i de nye muligheder, som brugen af taktile sensorer giver en gribe-robot. Muligheden for at føle objekterne sætter således robotten i stand til at håndtere emner på samme måde, som mennesker gør. Den kan således bringes til at gribe skrøbelige eller sarte emner som eksempelvis æbler samt løsne grebet, når en person forsøger at tage emnet ud af dens hånd.

Ifølge Martin Mølbach Olsen fra Teknologisk Institut har deltagelsen på messen givet en lang række opløftende erfaringer og tilkendegivelser. ”Vi har ved selvsyn kunnet konstatere, at flere andre udstillere på messen bruger den samme opstilling med SCHUNK's arm og hånd. Vi er imidlertid de eneste, der også formår at integrere de taktile sensorer i en demonstration og dermed bringe robottens kompetencer et skridt nærmere de menneskelige.”