Strategisk forskningscenter for energineutralt byggeri - Naturlig ventilation

Søren  Iversen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 80.

Strategisk forskningscenter for energineutralt byggeri - Naturlig ventilation

Flere undersøgelser af eksisterende lavenergibygninger viser, at der kan være problemer med indeklimaet – for lavt luftskifte og for høje temperaturer. Disse problemer findes dog også i eksisterende byggeri.

En undersøgelse af, hvordan naturlig ventilation i sommermånederne kan løse disse problemer i enfamiliehuse, blev gennemført af Teknologisk Institut i EnergyFlexHouse (www.teknologisk.dk/25280).

EnergyFlexHouse Lab er et hus i to etager, som kan deles horisontalt i to separate lejligheder. Det er muligt at styre åbning/lukning af tagvinduer, vinduer i hver ende af gangen samt friskluftventiler til de fire soveværelser i stueetagen. Styringen kan ske på baggrund af alle kombinationer af målt temperature, fugt og CO2 i de enkelte rum.

Forskellige ventilationsstrategier og reguleringsmetoder blev sammenlignet med et kompakt mekanisk ventilationssystem. Sammenligningen blev muliggjort af, at husets beboere var kunstige i form af tønder, som afgav varme, fugt og CO2 på kontrolleret vis. En fast tidsplan for ”beboerne” inkl. brusebade blev anvendt gennem hele undersøgelsen.

Resultatet af undersøgelserne findes i rapporten "Natural ventilation in single-family houses during the summer" samt tilhørende bilag A-D.