Tænk sikkerhed ind i dit gør det selv-projekt

Lars  Jeffers-Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 90.

Mange forskellige slags værktøj på en væg

Tænk sikkerhed ind i dit gør det selv-projekt

Hvert år ender mange handymen på skadestuen på grund af gør det selv-projekter. Det kan du undgå, hvis du kender de værste faldgruber og skruer lidt op for sikkerheden. Her får du vores bedste tips til sikkert gør det selv-arbejde derhjemme.

  • Linolie: Bruger du linolie, så vær forsigtig, for olien kan selvantænde og udgøre stor brandfare. Klude med linolie skal derfor opbevares i en lukket beholder.
  • Maling/lim: Sørg for god udluftning – også selvom du bruger vandbaserede produkter. Indholdsstofferne kan nemlig fremkalde allergi. Bruger du epoxyholdig lim, så husk også beskyttelseshandsker, da epoxyen er ekstremt allergifremkaldende ved kontakt.
  • Boremaskiner og skruemaskiner: Vær sikker på, at momentindstillingen er sat lavere end den kraft, der skal til for at brække dit håndled. Mange handymen kommer til skade med håndleddet, fordi de undervurderer maskinens kraft.
  • Sav: Tjek altid, hvad der ligger under den plade, du skal skære i, så du undgår at komme til skade.
  • Ledninger og skjulte vandrør: Tjek altid væggen for ledninger og skjulte vandrør, før du bruger boremaskine.