Tæt leverandørsamarbejde bag eksportfremstød

Tæt leverandørsamarbejde bag eksportfremstød

Kilde: Teknikogviden, 6/9-2006

Når virksomheder arbejder tæt sammen - og i klynger som RoboCluster SupplyNet - er det muligt at masseproducere i Danmark i en fremragende kvalitet og til lavere priser end i de traditionelle lavtlønslande.

Det viser et eksempel fra Nordborg på Als, hvor en gruppe virksomheder har leveret en automatiseret produktionslinie, hvor Danfoss A/S nu producerer en ny type termostatiske ekspansionsventiler, som er konkurrencedygtig på det globale marked.

Åbne for samarbejde

En af hovedleverandørerne til produktionslinien er automatiseringsvirksomheden PJD A/S i Aarup på Fyn, der samarbejdede med både danske, tyske og svenske virksomheder om opgaven.

- Når man skal løse en kompliceret opgave som denne, er det vigtigt at kunne fokusere på egne spidskompetencer og være åben over for samarbejde med de andre leverandører, siger direktør Kurt Hesseldahl Christensen, PJD A/S.

PJD A/S er medlem af RoboCluster SupplyNet, et aktivt leverandørnetværk under robot- og automatiseringsklyngen, RoboCluster.

- I RoboCluster SupplyNet samarbejder virksomhederne om at udvikle de danske spidskompetencer på området. Jeg synes, at eksemplet fra Nordborg viser, at netop evnen til at samarbejde og muligheden for at trække på andres erfaringer kan være afgørende for om en opgave lykkes eller ej, siger projektleder Claus Risager, RoboCluster SupplyNet.

Læs hele pressemeddelelsen