Teknologisk Institut indgår samarbejde med Saudi Aramco

Ketil Bernt Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 48.

oilpipes i ørkenen

Teknologisk Institut indgår samarbejde med Saudi Aramco

Teknologisk Instituts Oil & Gas afdeling har netop indgået en to-årig kontrakt om udvikling af en ny sensorteknologi til online overvågning af vandinjektionssystemet hos Saudi Aramco. Med en ny og forbedret sensorteknologi forventer Saudi Aramco at kunne undgå konsekvenser af uønsket bakterievækst, hvilket både vil resultere i økonomiske besparelser og forbedret miljøpræstation.

Olieindustrien håndterer enorme mængder vand, der injiceres i reservoirs for at presse olien ud.

Når havvandet injiceres, kan det medfører en øget aktivitet af skadelige mikroorganismer i systemerne, hvilket kan give anledning til en række udfordringer som; forsuring af reservoiret, ”Fouling” – hvilket betyder akkumulering af uønsket materiale, samt decideret korrosion i rørene. Alle parametre kan medføre store omkostninger i form af tabt produktion, flere reparationer, samt et øget forbrug af kemikalier.

Teknologisk Instituts Oil & Gas (DTI Oil & Gas) er en innovativ udbyder af services og kontraktforskning, med speciale i håndtering af mikrobiologi i oliesystemer. Samarbejdet mellem Saudi Aramco og DTI Oil & Gas går tilbage til 2009.